Penafian Dasar & Notis Hak Cipta

Informasi mengenai Penafian Dasar dan Notis Hak Cipta

PENAFIAN

Kerajaan Malaysia dan Kementerian Pendidikan Tinggi tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerugian yang dialami oleh pengguna disebabkan penggunaan maklumat yang diperolehi dari portal ini.

NOTIS HAK CIPTA

Hak cipta Kementerian Pendidikan Tinggi dan kandungannya yang termasuk maklumat, teks, imej, grafik, fail suara, fail video dan susunannya serta bahan-bahannya ialah kepunyaan Kementerian Pendidikan Tinggi kecuali dinyatakan sebaliknya. Tiada mana-mana bahagian laman web ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersial dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada Kementerian Pendidikan Tinggi.

DASAR PRIVASI

1) PRIVASI ANDA

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung. Sekiranya anda membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif.

2) MAKLUMAT TERKUMPUL

Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari portal ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel.

3) PENGGUNAAN KUKI (COOKIES)

Portal ini menghasilkan kuki, yang dikumpulkan oleh pelayar portal/laman web bagi membolehkan ia mengenali anda untuk kunjungan yang berikutnya. Kuki ini tidak menyimpan data anda secara kekal dan ia juga tidak disimpan di dalam cakera keras komputer anda. Kuki akan dipadamkan sebaik sahaja anda menutup pelayar anda.

4) PAUTAN LAMAN SESAWANG PIHAK KETIGA (THIRD PARTY)

Portal ini mempunyai pautan ke laman sesawang agensi Kerajaan dan agensi bukan Kerajaan yang lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk portal ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman sesawang yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman sesawang yang dilayari.

PINDAAN DASAR PRIVASI

Sekiranya dasar privasi dipinda, pindaan akan dikemaskini dihalaman ini.